Wat kost een advocaat?

Ons tarief is gebaseerd op de ervaring en deskundigheid van iedere advocaat. De aard en het belang van de zaak spelen daarbij een rol. Alderse Baas Advocaten rekent naar redelijkheid en zorgt voor een vertrouwde prijs/kwaliteit verhouding. Een prettig gevoel. Ook staan wij klaar voor particulieren die in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand en behandelen dus zaken pro deo (toevoeging).

Incassozaken tot € 25.000,-

Voor incassozaken (inclusief eventuele procedures) met een belang van maximaal € 25.000,– rekent Alderse Baas Advocaten te Joure een scherp tarief van € 145,– per uur, exclusief 3% kantoorkosten en BTW. Tegen een deurwaarderstarief een échte advocaat aan het werk!

De kosten van een advocaat vergelijken?

Voor de bij Alderse Baas Advocaten werkzame advocaten gelden de volgende uurtarieven:

Mr. J.H. (Jaap) van der Meulen € 230,–
Mr. J.A.M. (Jan) Bijlholt € 230,–
Mw. mr. N.N. (Nathalie) Boonstra € 220,–
Mw. mr. E.J. (Esther) Jongsma € 220,–
Mr. M.J. (Mathijs) Oudman € 220,–
Mw. mr. C. (Carla) Niens € 190,-

 

De uurtarieven zijn steeds exclusief 3% kantoorkosten en exclusief BTW.

Er kan een afwijkend uurtarief worden overeengekomen. De afwijking kan afhangen van het betrokken financiële belang van de zaak, de eventuele spoedeisendheid, de hoedanigheid van de cliënt (zakelijk of particulier) en/of de mate waarin gebruik moet worden gemaakt van gespecialiseerde kennis.

Kosten procedure en bijkomende kosten

Naast advocaatkosten spelen soms ook bijkomende kosten. Bijvoorbeeld een opgevraagd uittreksel bij de burgerlijke stand, Kadaster of Kamer van Koophandel of reiskosten. Bij het starten van een gerechtelijke procedure moet griffierecht worden betaald aan de rechtbank. Ook zal vaak een deurwaarder op pad moeten, waar kosten aan zijn verbonden. De rechter kan de partij die in het ongelijk wordt gesteld veroordelen om de kosten van de wederpartij te betalen. Op de website www.rechtspraak.nl kunt u alles lezen over deze kosten.

Alderse Baas Advocaten Joure is bevoegd de tarieven periodiek te verhogen

Op alle werkzaamheden van Alderse Baas Advocaten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Alderse Baas Advocaten kan een voorschot vragen voordat de werkzaamheden aanvangen. Op regelmatige basis wordt gefactureerd onder bijvoeging van een specificatie van de bestede tijd en kosten.

Pro deo advocaat, gesubsidieerde rechtsbijstand

Heeft u een goede advocaat nodig maar is uw inkomen en/of vermogen onvoldoende om de kosten van rechtsbijstand door een advocaat zelf te dragen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo advocaat). Bij gesubsidieerde rechtsbijstand betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage bij gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo advocaat) wordt vastgesteld door de Raad voor Rechtsbijstand. Meer informatie hierover en over de in rekening te brengen eigen bijdrage vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

high-trust

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn wanneer Alderse Baas Advocaten uit Joure u bij staat? Of heeft u vragen over de kosten? Neem gerust contact met ons op.