mr. J.H. (Jaap) van der Meulen

ADVOCAAT

Door

Ruim ellende op”

Jaap is beëdigd in 1982 en staat sindsdien met raad en daad een breed spectrum aan cliënten bij. Dit doet hij met name binnen de rechtsgebieden faillissementsrecht (onder andere als curator), agrarisch recht en bestuursrecht (geschillen met de overheid).

Jaap heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en (sub)rechtsgebieden geregistreerd:

-          Insolventierecht
-          Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Als advocaat geeft Jaap zijn cliënten graag het gevoel dat ze in moeilijke tijden deskundig worden bijgestaan. Zo heeft Jaap met zijn jarenlange ervaring altijd wel ideeën over een oplossing.

Jaap is vanaf het begin van zijn carrière in de advocatuur ook actief in vele bestuursfuncties (binnen bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg, het toezicht op de advocatuur, de roeivereniging en de Raad van Discipline. Ter ontspanning leest Jaap graag boeken over geschiedenis en speelt hij piano.

  •         Lid van de Vereniging voor Insolventieadvocaten (INSOLAD);
  •         Lid van de Vereniging van agrarisch recht


E-mail:
jvandermeulen@aldersebaas.nl